Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

 

Zzp'er bij Zorg-ID

Bij Zorg-ID zijn al onze zorgverleners en begeleiders zzp’ers en dat brengt een hoop voordelen met zich mee voor instelling en zzp'er zelf.

 • Voor de zzper's het voordeel dat je kan bepalen waar en wanneer je werkt, en voor welk uurtarief. 
 • Voor de instelling het voordeel dat er voor een afgesproken periode extra handjes zijn op de werkvloer en er een flexibele schil ontstaat om het vaste team te ontlasten.
 

Ondernemerschap

Zodra je je besluit genomen hebt om zzper te worden begint het echte werk.

Er zijn wat zaken die je moet regelen voordat je jezelf zzp’er mag noemen. We hebben op een rij gezet wat dit is en hoe je dat kan doen en waar. 

Wanneer je al deze zaken op orde hebt, ben je helemaal klaar om als zzp’er de beste zorg aan te bieden. Bij het aanmelden bij Zorg-ID kun je precies aangeven wat je uurtarief is en op welke momenten je beschikbaar bent om te werken.

Heb je hierna nog steeds vragen over zzp’er worden in de zorg? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Diensten

Diploma’s en andere documenten 

Bij Zorg-ID vinden we kwaliteit erg belangrijk, dat begint met de juiste diploma's en/ of certificaten en andere zaken. Denk hierbij aan het volgende :

 • Beroepsdiploma's
 • Certificaten
 • Cursussen en trainingen
 • BHV
 • Fysieke weerbaarheid
 • Vaccinaties ( Hepatitis B )
 • VOG

Bij Zorg-ID vragen we je naar een geldige diploma  en VOG, de laatste mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Contact

Administratie  

Zzp’ers zijn bij wet verplicht om hun administratie bij te houden en deze zeven jaar te bewaren. Of je dit nou op papier of via een boekhoudprogramma bijhoudt, in je administratie moet staan waar, hoeveel en voor wie je werkt. Daarnaast houd je de facturen bij die je uitschrijft en betaalt, net als je uitgaven, ontvangsten en privégebruik van goederen en diensten. Bij Zorg-ID ondersteunen wij jou bij deze administratie tegen een kleine vergoeding. Je ontvangt van ons de informatie die je nodig hebt voor jouw administratie. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan, deze word op maat gemaakt op basis van jou wensen.

Je betaald dan een vast bedrag per maand voor je administratie . 

Contact

 

Stappenplan

Naam en logo bedenken

Als je een onderneming wilt starten moet je een naam en eventueel logo hebben waar van uit je opereert. Wees creatief en bedenk een naam waarin bijvoorbeeld je kwaliteiten of naam zit. Het logo ondersteund je naam van de onderneming. Je bent ondernemer in de zorg en het is handig om dit er in te verwerken of je werkzaamheden die je voert. Deze naam heb je nodig bij je eerste stap het inschrijven bij de KVK.

Handige site voor een logo is:

www.logomaker.nl

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK)

je kunt pas echt aan de slag als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK registreert, informeert en adviseert ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. Door middel van inschrijving bij de KvK word je automatisch bij de belastingdienst aangemeld als zzp’er en ontvang je je persoonlijke BTW-nummer. 


In het beginsel is iedere ondernemer BTW plichtig, ook ZZP'ers in de zorg zijn bij inschrijving bij de KVK in eerste instantie BTW plichtig. Totdat duidelijk is dat je gebruik kunt maken van een BTW vrijstelling. De reden hiervan kan zijn dat je werkzaamheden uitvoert die zijn vrijgesteld zijn van BTW, er zijn namelijk uitzondering die wel BTW plichtig zijn. Voor meer informatie lees stukje wel of niet btw plichtig.

We raden je aan om de site van de volgende instanties te lezen voor alle richtlijnen voor zzp’ers. Hier staat precies aangegeven wanneer je als ondernemer gezien wordt.

Belastingdienst
SoloPartners
Zzp Nederland

Open een zakelijke bankrekening 

Het openen van een zakelijke rekening is vooral belangrijk om overzicht te houden op de financiële gang van zaken van jouw bedrijf. Daarnaast zorgt het voor een duidelijke scheiding tussen privé en zakelijke inkomsten voor de Belastingdienst. Open je geen zakelijke bankrekening, dan moet je bij iedere zakelijke transactie aangeven of deze met privégeld is aangeschaft. Dit kost je waarschijnlijk onnodig veel tijd.

Modelovereenkomst zzp’er in de zorg

Met een modelovereenkomst geef je aan dat je als zelfstandig ondernemer voor je opdrachtgever werkt. Mocht de Belastingdienst hier namelijk over twijfelen, dan vragen ze naar zo’n modelovereenkomst. Wanneer je als zzp’er via Zorg-ID werkt hebben wij al gezorgd voor een modelovereenkomst en hoef je deze dus niet meer apart op te stellen. 

Verzekering(en) afsluiten

Als zzp’er loop je risico’s waar je je maar beter voor kunt verzekeren. Wij raden aan om altijd een beroeps of - bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als zzp’er in de zorg. Als zzp’er ben je namelijk aansprakelijk voor de risicovolle handelingen die door jou verrichte worden. Wanneer je via Zorg-ID werkt is deze verzekering zelfs verplicht. 

Er zijn nog meer verzekeringen die je af kunt sluiten, hieronder een overzicht :

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Pensioenvoorziening
 • rechtsbijstandverzekering
 • Inkomstenderving verzekering
 • vaste lasten verzekering

Jij bepaalt zelf welke verzekering je nodig vindt, echter kan een opdrachtgever vragen om een bepaalde verzekering.

Bij Zorg-ID vragen we je dus naar de beroeps en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt en wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Als je werkt in de langdurige zorg, dan dien je hieraan te voldoen. 

De eisen om te voldoen aan de Wkkgz zijn:

Een klantregeling die bestaat uit een onafhankelijke klantenfunctionaris en geschilleninstantie. Om hieraan te voldoen, kun je bijvoorbeeld lid worden van een brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg (zoals Solopartners).
Ook moet je een kwaliteitssysteem voor jezelf inrichten. Daar horen professionele standaarden bij, cliëntendossiers met bijbehorende BSN-nummers, registratie van klachten van cliënten en deze oplossen, registreren van incidenten.

Bij Zorg-ID vragen wij om jouw lidmaatschap van een klachten - en geschillencommissie.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren